2014. szeptemberében kezdődött ez az egész. Véletlenül megláttam egy szegedi Csillag téri garázsüzlet ajtaján, hogy kiadó, átadó, vagy valami hasonló. Telefonszám is volt. Elmentem mellette legalább 3-4 alkalommal, aztán csak felhívtam. A csajomnak jó lesz én meg fúrom továbbra is a kutakat, gondoltam én.

Beszéltem az emberrel. Állítólag tök jól ment a biznisz, de kapott egy külföldi ajánlatot és inkább bezárt. Na persze. Eltelt egy hónap is az első találkozás után, amikor ő érdeklődött, hogy mit döntöttünk. Csak azért telefonált, mert nagyon sok a jelentkező és hát mi voltunk neki a szimpik.

Amúgy rendeltél már? Olvasni ráérsz utána is.

Az üzlet megköttetett és szeptemberben kinyitottunk. Az volt a terv, hogy eladjunk napi harminc burgert. Akkori pékünk szerint a népszerű helyek nyolcvanat is eladnak, de ilyesmiről mi álmodni sem mertünk egy kis garázsüzletben ahol vágni lehet a füstöt. Egy év múlva bőven napi száz felett voltunk és muszáj volt bővülni, mert a 16nm már nem bírta el.

Ekkor csináltuk a beülős helyet szintén Szegeden a Nemes Takács utcában. Kicsit romos, de a miénk. Pontosabban béreljük, de ez most nem számít. Az utcafronti fal ki akar dőlni, ázunk alulról és felülről egyaránt, nincs a legjobb helyen, de erre futotta. Elég nagy várakozás előzte meg a vendégek részéről és a nyitás hétvégéjén már teltházzal mentünk. Kicsit sok is volt hirtelen a népszerűségből, de aztán rendeződött a helyzet. A minőség beállt,  a külsőségeken viszont lenne még mit javítani.

Azóta nyitottunk egyet Pesten is. Nem sokkal nagyobb, mint a Csillag téri, de kezdetnek megteszi. Ez komoly kihívásnak bizonyult. 180Km távolság elég jelentősnek tűnik amikor nyitás után, vasárnap délután leszakad az álmennyezet. Hát mikor, ha nem vasárnap? Az első két hónap kritikus volt, -Budapesten egész más dolgok működnek, mint Szegeden- de a harmadikban úgy meglódult a forgalom, hogy komolyan el kellett gondolkodnunk a továbblépésen.

Az új étlap tele van szebbnél szebb képekkel. Ezek mind komoly technikával készültek és szépen meg lettek világítva, de ezen kívül mindenben pont olyanok, mint amit eléd rakunk.  Nincs trükközés, nincs alátámasztva, megfestve és nincs nagyobb hús benne.
Nem vagyunk kézműves, gourmet, vagy valami hasonló jelzővel leírható hely.

Kézműves akkor lennénk, ha otthon a jurta mellett legeltetnénk a szürkét, gourmet pedig akkor, ha Parmába járnánk sonkát válogatni. Egyiket sem tesszük. Mondjuk a jurtás dolog azért tetszik.  Olyan hely vagyunk ahol a burgerek soha nem látott változatosságával találkozhatsz. Valódi változatosságról van szó, nem pedig a választék feltuningolásáról.

Hát egyelőre ennyi. Üdv.